Gerard Depardieu, apropiat al lui Putin: „Opriți armele și negociați!

Gerard Depardieu, apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat marți, în a șasea zi de la invazia rusă în Ucraina, pentru AFP: „Opriți armele și negociați”, scrie presa internațională.

Rusia și Ucraina au fost întotdeauna țări surori. Sunt contra acestui război fratricid. Eu spun: Opriți armele și negociați”, a declarat cunoscutul actor. Este prima declarație publică a acestuia după izbucnirea războiului.

Acest apel vine într-un moment când armata rusă continuă asaltul pentru a controla capitala Ucrainei, Kiev, și asupra centrului Harkov, al doilea oraș al țării, nu departe de frontiera rusă, care a fost bombardat de armată rusă, potrivit guvernatorului regiunii.

Monstrul sacru al cinematografiei franceze, care are naționalitate franceză și rusă, a luat legătura telefonic cu AFP pentru a face această declarație.

El a obținut un pașaport rus în ianuarie 2013, pe fondul dezacordului său cu politica fiscală a președintelui Francois Hollande.

Mi se pare normal să plătesc, dar nu și nemernicilor care cred că procedează bine”, a spus el în 2014 pentru publicația Le Point.

De atunci, Gerard Depardieu nu a încetat să laude noua sa patrie, Rusia, o „mare democrație”, și pe Putin, pe care l-a comparat cu Papa Ioan Paul al II-lea.

sursa: puterea.ro