Examenul de Bacalaureat începe astăzi, 6 iunie, cu proba de evaluare a competențelor de comunicare orală în limba română

Bacalaureat 2022 va continua miercuri, 8 iunie, cu proba de evaluare a competențelor digitale, iar apoi, săptămâna viitoare, începând cu 14 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În situația în care un candidat refuză să răspundă sau să rezolve subiectele propuse la una dintre probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, se consideră că acesta nu a susținut proba.

Nu este permis accesul candidaților în sălile de examen cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, și nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

Probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2022 încep luni, 20 iunie, cu examenul la Limba și literatura română. Proba obligatorie a profilului este programată marți, 21 iunie, fiind urmată miercuri, 22 iunie, de proba la alegere a profilului și specializării. Proba la Limba si literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie. Afișarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12:00). Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Afișarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.