Elevi de la Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu-Karpen” la Iaşi, la Trofeul Electricianului

Cei mai buni electricieni ai Delgaz Grid din județele Suceava, Botoșani, Bacău, Iași, Neamț și Vaslui se vor întrece începând de miercuri în cadrul Trofeului Electricianului, eveniment aflat la ediția cu numărul 42. 120 de specialiști din Delgaz Grid, electricieni și ingineri, vor susține probe teoretice și practice.

Evenimentul include, pentru al șaselea an, şi secţiunea Trofeul Electricianului Junior, secţiune la care vor participa câte trei elevi de la patru unități de învățământ cu clase cu profil energetic: Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” din Iaşi, Colegiul Tehnic de Comunicații „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, Colegiul Tehnic „Samoil Isopescu” din Suceava şi Liceul „Ștefan Procopiu” din Vaslui.

În prima zi, miercuri, se vor desfășura probele teoretice, ce constau în teste grilă adaptate fiecărei secțiuni în parte.

A doua zi, joi,  în funcție de specificul fiecărei meserii, vor avea loc probele practice ce presupun îndeplinirea în teren sau la standuri special amenajate a unor sarcini cu grad mare de dificultate sau găsirea celor mai bune soluții pentru gestionarea unor situații simulate de avarii, dar care pot apărea teoretic în activitatea curentă.