După Vicepreşedintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, avem oaspeți noi! Ministrul israelian al Afacerilor Externe, vizită oficială în România, în contextul situației din Europa și în sprijinul refugiaților

Yair Lapid, ministrul israelian al Afacerilor Externe, va efectua o vizită oficială în România. Demnitarul va discuta situația din Europa cu liderii politici și va merge la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, în contextul situației refugiaților.

Oficialul israelian va sosi în țara noastră în seara zilei de sâmbătă, 12 martie. În ziua următoare, acesta va întâlni, la București, cu prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă, și cu ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. La finalul întrevederii, cei doi miniștri de Externe vor susține declarații de presă.

În aceeași zi, Yair Lapid va merge la Punctul de Trecere al Frontierei Siret, unde se va întâlni cu personalul care se află la vamă de peste două săptămâni în vederea salvării cetățenilor israelieni și a evreilor din Ucraina și a sprijinirii refugiaților care trec granița.

De asemenea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, va fi prezent și el la graniță.