Discuții în această dimineață la Prefectură cu reprezentanții mai multor organizații si asociații umanitare din Bacău în vederea gestionării crizei umanitare şi a afluxului de imigranți ucraineni

Au fost prezenți la discuții reprezentanți a mai multor organizații/asociații: Asociația Betania, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația Lumina, Crucea Roşie Bacău, Caritas Bacau, Oratoriul Salezian Don Bosco Bacău, Centrul Daniel.

S-au trecut în revistă toate resursele umane şi materiale de care aceste organizații şi asociații dispun, cuantificându-le la nivelul Centrului Județean de Conducere şi Coordonare a Intervenției, entitatea-pivot în gestionarea prezentei crize umanitare.

Dacă împrejurările o vor cere, ONG-urile umanitare vor fi la dispoziția CJCCI, reprezentanții acestora asigurându-mă de implicarea totală a respectivelor asociații atât cu locuri de cazare, cât şi cu personal specializat în prestarea serviciilor sociale şi acordarea de sprijin umanitar. În plus, în cursul week-end-ului, am constituit la CJCCI o bază de date cu translatori de limbă rusă, astfel încât autoritățile şi instituțiile implicate în gestionarea afluxului de refugiați ucraineni să beneficieze de sprijinul unor traducători” a declarat inițiatorul acestei întălniri, Prefectul Lucian Bogdănel.

Acesta solicită băcăuanilor implicați în preluarea şi transportul cetățenilor ucraineni – din punctele vamale din nordul țării către județul Bacău – să notifice autoritățile cu privire la aceste transporturi, la NUMĂRUL UNIC DE TELEFON: 0758.025.216. Respectivele transporturi, precum şi imigranții ucraineni care intră în județul Bacău trebuie obligatoriu luați în evidențele instituțiilor abilitate.