Din 13 mai, băcăuanii care vor să-și schimbe mașina se pot folosi de voucherele acordate prin noile programe Rabla

Pe 13 mai 2022, va debuta o nouă sesiune a programelor Rabla Clasic și Rabla Plus dedicate cumpărarii de mașini noi, prin care se pot înlocui automobilele vechi cu unele mai puțin poluante sau cu modele electrice și hibride.

Dealerii auto din județ, validați de ministerul de resort, sunt Dedeman Automobile, Mihoc SRL, Auto Moto Invest, Țiriac Auto, Auto Best Center, Cybernet Auto Center și Auto Padova.

Una dintre noutățile care apar din acest an este faptul că cei interesați vor avea posibilitatea de a casa două mașini, prin Rabla Clasic.

Mașina predată trebuie să aibă cel puțin șase ani vechime, față de opt ani, cum era înainte.

Totodată, și cei care se vor înscrie la Rabla Plus vor avea obligația de a casa o mașină. Prin urmare, se pot primi 6.000 de lei pentru o mașină casată la Rabla Clasic, și 9.000 de lei, pentru două mașini trimise la fier vechi. În programul Rabla Plus, ecotichetul este de 51.000 de lei pentru achiziția unei mașini electrice sau pe hidrogen (54.000 în cazul casării a două mașini) și 26.000 de lei pentru cumpărarea unei mașini hibride (29.000 pentru casarea a două mașini). Pe lângă aceste sume, solicitanții pot obține sume suplimentare, în funcție de caracteristicile mașinilor casate sau cumpărate prin cele două programe. Astfel, cei care predau mașini mai vechi de 15 ani, cu nivel mare de poluare, primesc 1.500 de lei în plus pentru a-și lua una nouă. În total, un beneficiar ar putea fi susținut de stat cu maximum 16.500 de lei (circa 3.300 de euro), în cazul Rabla Clasic, și cel mult  55.500 de lei (aproximativ 11.200 de euro), dacă aplică la Rabla Plus, pentru cumpărarea de mașini pur electrice sau hibride.

Sesiunea de înscrieri se va încheia pe 31 mai.