Din 1 aprilie, elevii care provin din familii cu venituri mici vor primi 500 lei pentru rechizite și haine

Banii vor ajunge la elevi începând cu luna aprilie, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

Tichetele sociale se acordă pentru un an școlar acelor elevi care provin din familii în care venitul lunar mediu pe membru de familie este de 50% din salariul de bază minim brut pe țară (adică 1.275 de lei).

Tichetele în valoare de 500 de lei vor fi emise pe suport electronic, astfel că vor fi asemănătoare cardurilor bancare, pe care posesorii le vor putea utiliza pentru plata rechizitelor și hainelor. Suma de 500 de lei nu va putea fi preschimbată în numerar.

Până la finalul lunii martie 2022 cardurile urmează să fie transmise către inspectoratele școlare județene, iar în luna aprilie să înceapă distribuirea lor către beneficiarii finali, inclusiv să fie virate pe carduri sumele alocate pentru anul școlar în curs”.

Potrivit estimărilor recente ale Ministerului Educației, aproximativ 235.000 de elevi vor beneficia în acest an de sprijin ca să meargă la școală.

Suma de bani de pe tichetul social aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului sau al părinților acestuia.

De asemenea, tichetele pentru achiziționarea rechizitelor și hainelor vor putea fi folosite numai în anumite magazine. Beneficiarii vor afla mai multe detalii privind această listă atunci când primesc cardul.