Cum e să nu ştii prin ce se aseamănă elevul și profesorul? Sau 65 din 105…

65 din totalul de 106 candidați prezenți au fost declarați admiși la proba scrisă în concursul pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat, sesiunea ianuarie-aprilie 2022, în județul Bacău.

Proba scrisă, care s-a desfășurat la Colegiul „N.V. Karpen” Bacău şi a durat 2 ore.

După soluționarea contestațiilor, pe 22 februarie se vor publica rezultatele finale ale acestei probe.

Proba de interviu va avea loc între 16 și 25 martie.

Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca la prima sesiune, un inspector școlar, doi reprezentanți ai unității de învățământ, un reprezentat al autorității locale și un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învățământul superior cu competențe în management.

Pe 30 martie, candidații declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ își vor exprima o singură opțiune, pentru ca pe 31 martie să fie validate rezultatele finale. Până pe 4 aprilie se vor emite și deciziile de numire, cu intrare în vigoare începând cu data de 18 aprilie, pentru un mandat de 4 ani.

În urma concursului organizat anul trecut, au fost ocupate 135 de posturi de conducere în unitățile de învățământ preuniversitar din județul Bacău, dintre care 93 de director și 42 de director adjunct.