Competiția națională “Școală Europeană”, reluată după o întrerupere de doi ani cauzată de pandemia de COVID-19

Vești bune pentru școlile din județul Bacău. Ministerul Educației a anunțat că reia competiția pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” în anul școlar 2021 – 2022, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de coronavirus.

Aflată la a 17-a ediție, competiția se adresează tuturor unităților de învățământ preuniversitar care au fost și sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale.

Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani. Ulterior, școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. 

Competiția „Școală Europeană” constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului avut de activitățile derulate în cadrul proiectelor europene asupra dezvoltării profesionale, a culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Data de 20 aprilie 2022 (data poștei) este termenul-limită pentru trimiterea candidaturilor – prin poștă – pe adresa Inspectoratului Școlar Județean Dolj (Inspectoratul Școlar Județean Dolj, str. Ion Maiorescu, nr. 6, Craiova, cod poștal 200760, cu mențiunea „Pentru Competiția Națională Școală Europeană, ediția 2022”).

În perioada 2 – 7 mai 2022 va avea loc evaluarea candidaturilor, iar în iunie 2022, într-un cadru festiv, vor fi acordate certificatele.