China anunță un număr record de cazuri COVID

Aproape 30 de milioane de oameni au fost carantinați, marți, în China, după ce creșterea numărului de cazuri a dus din nou la implementarea acestor măsuri, în contextul în care Beijingul încă nu a renunțat la politica „Zero COVID”, relatează AFP.

China a înregistrați marti 5.280 de cazuri noi de COVID, mai mult decât dublu față de ziua precedentă, dar și cel mai ridicat bilanț de la apariția virusului.

Varianta Omicron a virusului s-a răspândit rapid prin țară, punând sun semnul întreării strategia țării de luptă cu virusul, după doi ani în care granițele țării au fost închise.

Acum, autoritățile au procedat ca în toată perioada pandemiei: 13 orașe au intrat rapid în lockdown, adică aproape 30 de milioane de oameni. În alte au fost impuse anumite măsuri restrictive.

Shenzhen, centrul tehnologic din sudul Chinei, oraș cu 17,5 milioane de oameni, se află de trei zile în carantină totală, cu multe fabrici închise și rafturile supermarketurilor goale, în timp Shanghai, cel mai mare oraș al țării, se află sub numeroase restricții, care nu merg însă până la blocarea totală.