Cea mai toxică parte a unei banane. Conține substanțe toxice foarte periculoase

Bananele sunt unele dintre cele mai consumate fructe. Sunt sățioase și au numeroase beneficii pentru sănătate. Specialiștii atrag însă atenția că bananele au o parte ce nu trebuie consumată sub nicio formă deoarece conține o acumulare de substanțe toxice, foarte periculoase pentru sănătate.

Este vorba despre vârful bananelor, care arata ca un bob minuscul de mazăre și cu o culoare brună. Nici maimuțele, care sunt mari consumatoare ale acestui fruct nu mănâncă această parte a bananelor. Ele desfac aceste fructe de la coadă, și nu din vârf, tocmai pentru a evita această parte toxică.

Care sunt cele mai sănătoase banane? Cum trebuie să arate coaja lor

Experții în nutriție atrag atenția că bananele cele mai sănătoase pentru consum sunt cele care au coaja foarte bine coaptă, adică maro. Acestea conțin o substanță numită TNF, care are un efect benefic asupra celulelor tumorale.

TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer, iar aceste banane conțin un TNF natural foarte puternic. Totodată, bananele bine coapte sunt o sursă bogată de antioxidanți, care pot anula efectele nocive ale radicalilor liberi, care pot apărea în urma metabolismului și pot afecta integritatea celulelor, producând ceea ce numim stres oxidativ.

sursa foto: shutterstock.com
sursă știre: foodstory.ro

%d blogeri au apreciat: