Ce facem cu Casa “Vasile Alecsandri”?

Dan Negru, prezentator Kanal D: 

„Am ajuns prin Bacău și așa arată casa lui Vasile Alecsandri. Casa lui Alecsandri este în centrul Bacăului, nu este departe de aici. Au pus acolo un banner cu fotografia lui Alecsandri, una dintre marile personalități ale României, poet, dramaturg, politician, membru fondator al Academiei Române, de toate! Uite, casa lui Alecsandri în Bacău”,a spus prezentatorul TV. 

„Ce o fi aici?! Pisici, câini… Acolo este un bloc. Uite ce este aici! E și un banner pe care e poza lui Alecsandri. Bardul de la Mircești, învață copiii la școală despre Alecsandri. Totul este o ruină, totul este praf. Dacă ați auzit despre Vasile Alecsandri, atunci să-i vedeți și casa din centrul Bacăului. Mai bine o dărâmai decât rușinea acestei ruine. Gata, este de ajuns! Pericol de accidente scrie acolo. Ăștia suntem!”, a mai spus Dan Negru.

 

Valentin Ivancea, președintele Consiliului Județean Bacău:

“Casa “Vasile Alecsandri” a fost achiziționată de către Consiliul Judeţean tocmai pentru a o reabilita! Întârzierea în demararea refacerii acesteia se datorează tocmai Comisiei de cultură care a dat avizul extrem de greu, după ce a fost refăcut proiect a doua oară.

Acum ne aflăm în etapa de scoatere la licitație a lucrărilor de consolidare a imobilului de patrimoniu”.