Camera de Comerț iese din anonimat? Taxă pe înscriere în catastif!

Un proiect de Lege inițiat de parlamentari UDMR – PSD -PNL, prevede că se va introduce o taxă cu japca pentru fiecare firmă, PFA , Întreprindere indivdiduală către Camera de Comerț și Industrie a României pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor.

În 90 zile de la intrarea în vigoare a legii, se prevede că fiecare firmă, PFA înregistrate la Registrul Comerțului au obligația să se înscrie în acel catalog, evident prin achitarea taxei respective.

Mai exact, vor trebui să plătească:

100 euro/an companiile mari ;

75 euro/an cele mijlocii ;

50 euro/an cele mici

20 euro/an – microîntreprinderile

10 euro/ an persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale și cele familiale

Așa ca o observație, se pare că cei de la CCIR au trecut deja la moneda euro.

Adică fiecare entitate privată din România este obligată să cotizeze la un ONG, căci asta este până la urmă Camera de Comerț și Industrie a României.

Tot proiectul de lege prevede o alta trăznaie, și anume ca în primul an de la înființare a unei firme și până la depunerea primei situații financiare anuale, reprezentantul legal al firmei are obligația de certificare a administrării propriei activități prin obținerea unui certificat de competență.

Evident și acest certificat de competență se eliberează tot de Camera de Comerț cea Județeană de unde e firma. Dar nu oricum, ci în urma absolvirii unui curs de instruire în domenii specifice administrării și managementului afacerilor.

Iar dacă nu se obține acel certificat de competență revine șantajul, condiționarea: nu se poate depune bilanțul anual (situațiile financiare anuale) la ANAF.