Bacăul are 165 de adăposturi publice

Conform datelor puse la dispoziție de autorități, doar circa 13.000 de băcăuani ar putea să se adăpostească în eventualitatea unui atac cu arme nucleare sau chimice.

Conform Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bacău există 165 de adăposturi de protecție civilă, unde băcăuanii ar putea să fie adăpostiți în cazul unor atacuri cu arme nucleare sau chimice.

Lista acestora poate fi consultată AICI

Pe lângă cele 165 de adăposturi publice, ISU Bacău a mai autorizat alte 14 adăposturi private, aflate în administrarea operatorilor economici şi proprietari de imobile.

În acestea poate fi adăpostit un număr de 1120 de persoane.

În ceea ce priveşte adăposturile cu destinaţia punct de comandă, la nivelul judeţului Bacău, există cinci astfel de adăposturi.

În conformitate cu prevederile Legii 481/2004, privind protecţia civilă adăposturile publice de protecţie civilă se inspectează de către personalul de specialitate al serviciilor de urgenţă profesioniste; deţinătorii şi utilizatorii acestor adăposturi sunt obligaţi să îndeplinească normele şi măsurile stabilite pentru menţinerea adăposturilor şi a instalaţiilor utilitare ale acestora în stare de funcţionare”, precizează ISU Bacău.

Sursa: Ziarul de Bacău