Autoritățile din Bacău sprijină copiii neînsoțiți, proveniți din Ucraina

Membrii Grupului operativ de lucru din cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău s-au întâlnit astăzi pentru a pune la punct modalitățile concrete de sprijin și intervenție pentru asigurarea protecției drepturilor acestor copii.

Grupul este alcătuit din reprezentanți ai D.G.A.S.P.C, componenta de protecție a drepturilor copilului, ai Inspectoratului Școlar, Direcției de Sănătate Publică și reprezentanți ai ONG-urilor acreditate în domeniul protecției drepturilor copilului.

Minorilor neînsoțiți le va fi asigurat accesul la educație, la servicii de asistență socială și la serviciile medicale sau de abilitare/reabilitare.

De asemenea, au fost identificate în cadrul D.G.A.S.P.C persoane vorbitoare de limba rusă/ucraineană care vor fi implicate în sprijinirea copiilor neînsoțiți pe durata șederii în România.

Fiecare centru rezidențial din cadrul D.G.A.S.P.C Bacău va raporta, zilnic, numărul de locuri disponibile iar rezultatele vor fi centralizate, în timp real, pe platforma informatică – KidsUkraine, special creată de ANPDCA și Unicef pentru a veni în ajutorul copiilor ucraineni.