Ambasada SUA la București lansează bursa Benjamin Franklin către elevii de liceu care vor să participe la cursuri de vară, plătite, peste Ocean. Invitația este adresată tuturor Inspectoratelor școlare din țară

Bursa Benjamin Franklin pentru elevii de liceu durează 4 săptămâni (25 iunie-23 iulie 2022). Costurile sunt acoperite de ambasada SUA, inclusiv costurile interviului în vederea acordării vizei, o alocație de călătorie, biletul de avion dus întors către aeroportul Indianapolis în Indiana și alte cheltuieli de călătorie.

Elevii vor avea ocazia să învețe despre politicile publice, democrație, economie și dezvoltarea societății civile în SUA. Cursul, care este practic un program de schimb de experiențe se va desfășura la universitatea Purdue în West Lafayette, Indiana.

Elevii de liceu care doresc să participe, trebuie să ceară un formular la adresa de email alexandrescui@state.gov. Dacă nu primesc un mail înapoi cu formularul, candidații trebuie să sune la 0040-721 288 797 între orele 10:00- 16:00.
Termenul limită până la care elevii de liceu pot să trimită formularele completate este, 28 februarie, luni.

Condiții de participare

Elevii care au între 16-18 ani, născuți între 26 iunie 2004 / 2006.

Elevii trebuie să vorbească fluent limba engleză și va da un interviu standard

Elevii trebuie să se înscrie la o Universitate în România pentru următorii doi ani, după stagiul bursei.

Să demonstreze potențial de leadership

Să aibă puțină experiență sau deloc în programe educative americane

Să demonstreze un nivel înalt de realizări academice: note, premii sau recomandări de profesori