Agenția Națională pentru Protecția Mediului a emis acordul de mediu pentru tronsonul Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7)

Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) a emis pe 4 aprilie acordul de mediu necesar construcției tronsonului Bacău – Pașcani din Autostrada Moldovei (A7).

Astfel, a mai fost parcurs un pas important în vederea lansării la licitație a acestui segment din A7, cel mai mare proiect finanțat prin PNRR.

Tronsonul Bacău – Pașcani va avea o lungime totală de circa 77,4 kilometri, traseul fiind localizat pe teritoriul județelor Bacău, Neamț și Iași.

Pe traseul autostrăzii au fost proiectate nouă noduri rutiere, 23 de poduri, două viaducte și peste 60 de pasaje, potrivit documentului publicat pe site-ul ANPM.

Pentru segmentul Bacău – Pașcani din Autostrada A7 Moldova, a fost propusă realizarea de spații pentru servicii tip S1 și tip S3 (cu parcare securizată) și parcări de scurtă durată. De asemenea, toate spațiile de servicii vor fi dotate cu locuri de parcare cu posibilitate de încărcare a autoturismelor electrice.