Acord de colaborare între județul Bacău și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Bacău

Preşedintele Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea, a inițiat și aprobat astăzi, în cadrul unei şedințe de îndată a Consiliului Județean un acord de colaborare între județul Bacău și Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Bacău,

Pentru a le prezenta aleșilor județeni situația actuală, au fost invitați să participe la ședință Prefectul Județului Bacău, Lucian Bogdănel și directorul Societații Naționale de Cruce Roșie din România, filiala Bacău, Dan-Marcel Babliuc.

Astfel, Consiliul Județean se implică activ în sprijinirea activităților specifice umanitare, prin asigurarea finanțării pentru acordarea îngrijirilor medicale, a tratamentelor, hranei și adăpostului, atât de necesare pentru refugiații ucrainieni care trec granița prin punctele de frontieră nordice al țării noastre.

Toate inițiativele au fost centralizate la nivelul Instituției Prefectului- care coordonează activitatea de ajutorare a refugiaților ucrainieni, la nivelul județului Bacău. Trebuie să acționăm eficient, integrat, sub umbrela guvernamentală astfel încât, ajutorul oferit să ajungă la cei care suferă.

Acordul între CJ și Crucea Roșie reprezintă un pas important și un exemplu de replicat la nivelul UAT-urilor din județ. Avem obligativitatea, ca în astfel de situații, să oferim sprijin! Devenim astfel parte a unui sistem articulat de intervenție, Crucea Roșie având pe deplin capacitatea de a interveni în situații de criză.

La nivel național, inclusiv prin intermediul UNCJR, s-a încercat găsirea unei soluții pentru participarea consiliilor județene la acțiunile desfășurate pentru sprijinirea cetățenilor străini care caută refugiu în România. Singura posibilitate legală prin care putem interveni, în mod direct, prin Crucea Roșie, este încheierea acestui parteneriat pentru alocarea unor sume de bani, care să aibă o destinație strictă” a declarat Valentin Ivancea,Preşedintele Consiliului Județean Bacău .