L-au prins cu mai mult de 44 de pahare

La data de 9 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Oneşti și doi reprezentanți din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași au desfăşurat în baza unui mandat o percheziţie domiciliară pe raza comunei Gura Văii, la domiciliul unui bărbat de 51 de ani.

Au fost identificate o instalație destinată producerii de băuturi alcoolice, cu privire la care persoana percheziționată a declarat verbal că o utilizeaza în vederea producerii de băuturi alcoolice spirtoase de tip țuică și cantitatea de 500 litri de băutură spirtoasă, toate în valoare de aproximativ 40.000 lei.

Bărbatul este cercetat într-o cauză penală aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Oneşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”deținere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, 400 țigări de foi de 3 grame, 200 țigări de foi mai mari de 3 grame, peste un kilogram de tutun de fumat, peste 40 litri de alcool etilic, peste 200 litri băuturi spirtoase, peste 300 litri produse intermediare de alcool, peste 300 litri de băuturi fermentate, altele decat bere și vinuri”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 452, alin. 1, lit. “h” din Legea 227/2015 privind Codul fiscal și de ,,producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 452, alin. 1, lit. “a” din același act normativ.

Reprezentanții Direcției Regionale Vamale Iași au prelevat probe în vederea expertizării pentru stabilirea concentrației alcoolice și accizei datorate.

Atât instalația de producție cât și recipientele cu băutură spirtoasă au fost indisponibilizate, sigilate și lăsate în custodie persoanei percheziționate, urmând a fi efectuată propunere de instituire a sechestrului de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Onesti.

Cercetările urmează a fi efectuate în continuare în vederea probării întregii activități infracționale și pentru identificarea tuturor participanților la comiterea infracțiunilor.