12 incendii de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

În ultima perioadă, se remarcă o creștere semnificativă a incendiilor produse la vegetația uscată.

Doar în ultimele 24 de ore, salvatorii băcăuani au intervenit în 12 astfel de situații, în care au fost afectate aproximativ 120 de hectare.

În cele mai multe cazuri, intervențiile devin dificile din cauza locurilor greu accesibile în care izbucnesc flăcările, la care se mai adaugă și condițiile meteorologice nefavorabile (vânt puternic).

Una dintre misiunile de amploare gestionate de pompierii băcăuani în cursul zilei de ieri este cea din localitatea Solonț.

În urma incendiului, ce a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise, a ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 50 hectare.

De la începutul anului, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Mr. CONSTANTIN ENE” al județului Bacău a intervenit pentru lichidarea a 118 incendii de vegetație uscată.

Arderea miriștilor, a vegetației uscate, a resturilor vegetale și a altor materiale combustibile, fără obținerea permisului de lucru cu foc și fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți, precum și amenajarea locurilor pentru utilizarea focului deschis în condiții și la distanțe care favorizează propagarea focului la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.000 la 2.000 lei